Ajax te sterk voor wankel Twente

Het vertrek van coach Steve McClaren heeft FC Twente nog niet verder geholpen. De ploeg, die geen vertrouwen uitstraalde, verloor thuis van Ajax: 0-2.

Niklas Moisander zette de Amsterdammers al na vier minuten op 0-1.

Ongehinderd stak de Fin het middenveld over om met een ver, zeilend schot Nikolaj Michailov te verschalken. Ajax zette meteen verder druk en even dreigde Twente overlopen te worden.

Dat gebeurde niet, al bleef het meeste balbezit voor Ajax. De Twentenaren zorgden slechts af en toe voor dreiging, terwijl de Amsterdammers rustig combinerend het middenveld in bezit hielden. De 0-2 hing in de lucht en het was Toby Alderweireld die met een knappe kopbal toesloeg en daarmee zijn 24ste verjaardag extra cachet gaf.

Ajax komt niet meer in problemen

Ajax-doelman Kenneth Vermeer moest na rust plotseling aan de bak bij een inzet van Luc Castaignos, een vrije trap van Tim Hölscher en een kopbal van Leroy Fer. Ajax, dat met een kopbal van Kolbeinn Sigthorsson het duel bijna op slot gooide, wankelde niet, maar zag Twente wel vaker het initiatief nemen.

De thuisploeg gaf ruimte weg, waarvan Ajax niet wist te profiteren. Net als in de eerste helft ging er bij de laatste Amsterdamse pass vaak net wat mis. Bij Twente gebeurde dat meestal al eerder, waardoor een echt offensief uitbleef.

In de slotfase waren de kansen voor de bezoekers. Bij een puntertje van Viktor Fischer redde Michailov en Derk Boerrigter miste oog-in-oog met de Bulgaarse doelman.