PSV wint op eigen veld van VVV

Aangepast

PSV heeft op eigen veld een 2-0 zege geboekt op VVV-Venlo, dat in Eindhoven lang op een punt mocht hopen.

Na luttele minuten stond PSV al op 1-0, toen Memphis Depay scoorde op aangeven van Jürgen Locadia. In het vervolg van de eerste helft was PSV sterker, maar grote kansen bleven uit. Yanic Wildschut kreeg de enige kans voor VVV; zijn schuiver ging rakelings naast.

Kort na rust maakte Ola Toivonen bij PSV na vijf maanden blessureleed zijn rentree. Aan het spelbeeld veranderde dat weinig. PSV zocht naar gaatjes in de defensie van VVV, dat bij counters dreigend bleef via onder anderen de Japanner Yuki Otsu. Pas in de slotminuut viel de 2-0 dankzij een fout van keeper Niki Mäenpää bij een vrije trap van Mark van Bommel.

"Alleen winst telt"

Ondanks zijn late treffer en de volle buit maakte Van Bommel geen uitbundige indruk. "Dit was een héél slechte wedstrijd van ons", oordeelde de PSV-aanvoerder. "Maar als je slechte wedstrijden ook wint, ben je wel op de goede weg."

"Het was heel lastig spelen tegen VVV, zij stonden heel compact. We gingen tegen onszelf spelen, onnodige fouten maken en forceren. Als het dan niet lukt, gaat het publiek fluiten. Maar zij moeten toch ook begrijpen dat alleen de winst telt."

Zo keek zijn trainer Dick Advocaat er in ieder geval wel tegenaan. "Het was heel matig wat we lieten zien. Zulke wedstrijden zitten er ook wel eens tussen. Maar we hebben wel weer drie punten, die moet je koesteren."

STER Reclame