Heerenveen pakt zege in Breda

sc Heerenveen heeft de tweede uitzege van het seizoen geboekt. NAC Breda liet zich na rust compleet verrassen: 1-2.

NAC miste voor rust een handvol grote kansen. Drie waren er voor Anthony Lurling, maar de mooiste om te zien was voor Edson Hooi.

Hij speelde zichzelf knap vrij en krulde de bal op de paal. Heerenveen stelde daar weinig tegenover.

Kort na de rust was het plots wel raak: doelman Kristoffer Nordfeldt, die enkele keren goed had gered, verkeek zich op een schot van Nemanja Gudelj.

Bij de aandringende Friezen, waar weinig lukte, was er plots een hoofdrol voor Alfred Finnbogason. De IJslander miste in de 75ste minuut een penalty, maar schoot niet veel later alsnog de 1-1 binnen en kopte Heerenveen vervolgens ook nog naar de niet verdiende zege.

Finnbogason staat inmiddels op negentien competitietreffers, waarmee hij meer dan de helft van de Friese productie op zijn naam heeft staan.

"Knap hersteld"

Heerenveen-coach Marco van Basten beaamde dat zijn ploeg in de eerste helft machteloos was. "Pas nadat NAC op voorsprong was gekomen, zijn we beter gaan voetballen op dit slechte veld. In de slotfase was Finnbogason met zijn twee doelpunten natuurlijk erg belangrijk. Knap hoe hij zich mentaal herstelde van die gemiste strafschop."

NAC-collega Nebojsa Gudelj was uiteraard teleurgesteld over het resultaat. "We hadden de wedstrijd al in de eerste helft moeten beslissen. Dat hebben we verzuimd."