NOS NieuwsAangepast

Protest tegen te trage flitsboetes

Een groep automobilisten maakt bezwaar tegen verkeersboetes die zij hebben gekregen nadat ze waren geflitst. Sommigen kregen een hele stapel boetes. Een man uit België zou inmiddels al voor 15.000 euro zijn bekeurd.

De automobilisten reden te hard langs de flitspaal op de Eindhovenseweg in Waalre. In die paal zitten sinds kort digitale camera's, die dag en nacht werken. Voordat de nieuwe camera's werden geplaatst was de paal een tijd niet in bedrijf.

De geflitste mensen vinden dat ze gewaarschuwd hadden moeten worden toen de paal weer in gebruik werd genomen. Bovendien zeggen ze dat er te veel tijd zit tussen het moment waarop ze te hard reden, en het moment waarop ze de boetes binnenkregen. Daardoor hebben ze geen kans gekregen om hun gedrag aan te passen, zeggen ze.

Facebookpagina

Een vrouw uit Valkenswaard vertelde in het Eindhovens Dagblad dat ze in december tien keer te hard langs de paal reed. Eind januari vielen de boetes ter waarde van 1350 euro tegelijkertijd op de mat, terwijl ze het "na drie boetes ook wel had geweten".

De groep heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop mensen met boetes zich kunnen melden. Een verkeersrechtadvocaat zei eerder in het Eindhovens Dagblad dat bezwaar maken zinloos is, omdat er geen vaste termijn is waarbinnen boetes moeten worden verstuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl