Boogerd praat "voorlopig niet"

time icon Aangepast

Michael Boogerd houdt ook na de NRC-onthullingen van donderdag zijn kaken op elkaar.

De krant bracht naar buiten dat de oud-renner 16.940 euro betaalde aan de Oostenrijkse dopinghandelaar Stefan Matschiner. Boogerd ontkent tegenover de NOS het bestaan van die rekeningen.

Wel had hij al in een eerder stadium toegegeven contact te hebben gehad met Matschiner en dat hij ook (kleinere) rekeningen voor vitamines heeft betaald aan hem.

"Voorlopig niet"

En hij hield voet bij stuk aangaande zijn standpunt over het bekennen van dopinggebruik. "Er zijn meerdere krachten die een rol spelen om voorlopig nog niet te praten", zei Boogerd donderdag in een telefoongesprek met NOS-wielercommentator Herbert Dijkstra.

Boogerd heeft al wel gezegd met de commissie Sorgdrager te willen praten. Tegenover dat orgaan kan hij zijn verhaal doen zonder het risico te lopen daarvoor gestraft te worden.

Op de rekeningen van Matschiner staat dat Boogerd voor lactaattesten betaalde. "Maar ik zette natuurlijk niet 'doping' op de nota, maar 'lactaatest' of 'voedingsmiddelen'", legt Matschiner uit aan het NRC. "En als ik 'trainingsplan' schreef, bedoelde ik 'innameplan voor doping'."

Geen kop van Jut

In december zei Boogerd al tegen Dijkstra dat hij niet het enige slachtoffer wilde zijn. "Ga eerst maar eens bij mijn ploeggenoten langs, want als ik hier als enige ga zeggen wat ik allemaal weet, ben ik straks de kop van Jut."

STER Reclame