AZ ten koste van Ajax naar finale

Aangepast

AZ heeft de bekerfinale bereikt door in een tegenvallend duel in Amsterdam Ajax geflatteerd met 0-3 te verslaan.

Boeiende momenten waren lang schaars in de Arena, waar AZ afwachtte en Ajax een te laag tempo hanteerde.

Niklas Moisander werkte de bal tegen de paal, Adam Maher leverde een gevaarlijk schot af en dat was het wel zo'n beetje in de eerste helft.

Het bleef weinig enerverend, totdat bij een spaarzame AZ-aanval Jozy Altidore de bal simpel binnen knikte. Ajax probeerde de bezoekers vast te zetten en gaf ruimte weg. Een offensief kwam er niet, kansen evenmin, waarop Johann Berg Gudmundsson op fraai aangeven van Altidore 0-2 maakte. Met een verre lob scoorde Altidore ook nog de 0-3.

"Winst slaat nergens op"

Trainer Gertjan Verbeek van AZ kon zijn geluk niet op na de zege. "We gaan gewoon naar de finale", blikte hij vooruit richting de eindstrijd van 9 mei tegen PSV in de Kuip.

"Dat we hier met 3-0 winnen, slaat natuurlijk nergens op", zei Verbeek. "We hebben alleen maar tegengehouden. Dat deden we goed. Na 74 minuten slaan we uiteindelijk toe", doelde hij op de treffer van Altidore.

"Daarna moet Ajax nog meer risico nemen en scoren we in de 88ste minuut en blessuretijd nog een keer. Heel geflatteerd, maar ik ben er niet minder blij om."

Verbeek: "Ik heb als speler de bekerfinale ooit verloren. Als trainer moet ik hem dan maar eens winnen. Natuurlijk gaan we naar de Kuip om te winnen. We gaan het PSV zo moeilijk mogelijk maken. Laat dat duidelijk zijn."

Heel zuur

"Heel zuur dit", mopperde Ajax-coach Frank de Boer na het geflatteerde verlies. "Ik geloof dat ze in de 74se minuut voor het eerst gevaarlijk werden maar toen was het wel raak", sipte hij.

"Dan scoren ze ook nog in de 88ste minuut en blessuretijd. Dat kan gebeuren als we alle risico nemen. We hebben weer gedomineerd, maar ook weer niet gewonnen."

STER Reclame