Locadia schiet PSV naar eindstrijd

PSV heeft zich voor de zeventiende keer geplaatst voor de bekerfinale. De negenvoudig bekerwinnaar won in Zwolle met 3-0 van PEC.

De bezoekers zaten al na ruim een half uur op rozen. met dank aan Jürgen Locadia.

Hij rondde twee keer koeltjes af, beide keren na goed werk van Georginio Wijnaldum en ook beide keren op de rand van buitenspel. PEC had voor rust weliswaar meer het initiatief, maar PSV was bij uitbraken veel gevaarlijker.

Direct na rust raakte Zwollenaar Mateusz Klich de lat en voorkwam Atiba Hutchinson een goal van Denni Avdic, maar veel meer kansen wist PEC daarna niet meer te creëren. PSV hoefde zich amper nog in te spannen en zag Locadia uit een counter nog 3-0 maken.

Locadia de held van avond

Locadia was met zijn drie doelpunten de held van de avond. "Ik was wat ziek gisteren, maar mocht wel spelen van de dokter. Ik zit er nu helemaal doorheen. Eerlijk gezegd was ik na tien minuten spelen al kapot", sprak hij na afloop.

De jongeling had de dag ervoor nog 45 minuten meegespeeld met Jong PSV. "Maar omdat ook Matavz ziek was, moest ik spelen. Ik had het niet verwacht, maar het is al met al goed gelopen."

Locadia maakte zijn eerste goal in buitenspelpositie. "Ik wist dat ik niet goed stond en keek ook direct naar de grensrechter. Maar hij vlagde niet."