Wethouder Jo Dejong van Meerssen heeft zijn functie met onmiddellijke ingang neergelegd. Volgens burgemeester Hans Schmidt is dat het gevolg van een "ongewenst voorval tussen een ambtenaar en de heer Dejong".

Tijdens het 'ambtenarencarnaval' in Meerssen heeft Dejong zich in een café wat al te vrijpostig gedragen tegenover een vrouwelijke ambtenaar, zegt Schmidt. "Daarbij zijn grenzen overschreden."

Omdat Dejong aanvankelijk weigerde excuses te maken, besloot de ambtenaar een klacht in te dienen bij een onafhankelijke commissie.

Dejong heeft vervolgens tijdens een emotioneel gesprek met de ambtenaar alsnog zijn excuses aangeboden, wat voor de ambtenaar reden was de klacht in te trekken. De wethouder besloot tevens zijn ontslag in te dienen.

'Moedig besluit'

Burgemeester Schmidt spreekt van een "moedig besluit" en "de enige juiste beslissing die hij kon nemen".

Dejong is al jaren een van de belangrijkste politici in Meerssen. Vier jaar geleden verliet hij het CDA en richtte hij zijn eigen partij op. Bij de raadsverkiezingen haalde hij meteen zeven van de zeventien zetels.

Vorig jaar was Dejong enige tijd waarnemend burgemeester in Meerssen, toen Ricardo Offermanns moest vertrekken vanwege de affaire-Jos Van Rey.

STER reclame