Er is opnieuw onduidelijkheid of er een opleidingsstop bij de politie komt. In een interne e-mail van de politieacademie staat dat er vanaf mei geen nieuwe studenten meer mogen worden opgeleid. Het ministerie van Veiligheid en Justitie sprak dat eerder vandaag juist tegen.

In de e-mail, die in handen is van de NOS (.pdf), schrijft directeur Martin Staats van Werving en Selectie dat alleen recherchekundigen na mei nog aan een opleiding mogen beginnen. Alle andere politieopleidingen mogen niemand meer toelaten.

Begrotingsproblemen

Staats schrijft dat vanwege problemen met de begroting er direct een aanstellingsstop is voor de rest van het jaar. "Dit betekent dat er geen kandidaten meer aangesteld mogen worden voor de instroom van week 17 en verder", schrijft Staats.

"Ik realiseer me dat dit consequenties heeft voor de vele kandidaten in het sollicitatieproces", vervolgt hij. Wat de gevolgen precies zijn laat hij onderzoeken.

Geen plek

Ook op de Facebookpagina van de politieacademie stond dat er hoogstwaarschijnlijk na mei geen opleidingsplaatsen meer zijn. "We betreuren deze situatie, we realiseren ons dat dit voor veel kandidaten ingrijpend is", aldus de politieacademie.

Het bericht is inmiddels door de politieacademie van Facebook verwijderd. In een nieuw bericht schrijft de academie dat de mediaberichtgeving over een opleidingsstop niet waar is.

Te veel mensen

Eerder vandaag liet een woordvoerder van de Nationale Politie al weten dat er geen nieuwe studenten meer worden aangenomen aan de politieacademie. Uit berekeningen zou blijken dat er nu al ruim 2000 mensen meer bij de politie werken dan is toegestaan.

Het ministerie sprak dat bericht tegen en zei dat het was gebaseerd op onjuiste informatie. Wel worden er dit jaar iets minder studenten opgeleid dan vorig jaar, zei een woordvoerder.

STER reclame