NOS NieuwsAangepast

Erbudak kan Slotervaart kopen

Door redacteur gezondheidszorg Rinke van den Brink

Aysel Erbudak heeft de mogelijkheid om een meerderheidsbelang te verwerven in het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam. Ze kan dan terugkeren als bestuursvoorzitter. Vrijdag werd ze afgezet door de toezichthouders van het ziekenhuis.

De statuten van de investeringsmaatschappij Jeemer BV die feitelijk eigenaar is van het ziekenhuis, geven Erbudak het eerste recht van aankoop van de aandelen van haar overleden zakenpartner Jan Schram.

Schorsing

Jeemer BV is meerderheidsaandeelhouder van Meromi BV, de eigenaar van het Slotervaart Ziekenhuis. Erbudak heeft 49 procent van de aandelen in Jeemer BV, wijlen Jan Schram had de resterende 51 procent.

Erbudak werd vrijdag geschorst na klachten van haar beide medebestuurders over solistisch optreden. Dit gebeurde na overleg met de erven Schram.

Die krijgen naar alle waarschijnlijkheid geen zeggenschap over de aandelen van hun overleden familielid omdat die wettelijk verplicht eerst aan Erbudak moeten worden aangeboden.

Geen commentaar

Financieel zal het geen probleem voor haar zijn om de resterende aandelen te kopen. Volgens bedrijfsjuristen zou een bedrag van anderhalve ton al genoeg zijn.

Erbudak wil geen commentaar geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl