1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Slotervaart laat Erbudak vallen

De bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, Aysel Erbudak, wordt niet langer gesteund door haar medeaandeelhouders.

Het ziekenhuis heeft dat bevestigd na berichtgeving van Medisch Contact.

Vrijdag werd Erbudak door de commissarissen van het ziekenhuis geschorst wegens solistisch optreden. Ze had volgens de commissarissen onder meer op eigen houtje onderhandeld met zorgverlener Achmea. De schorsingsmaatregel is genomen in overleg met de aandeelhouders en die gingen akkoord, zegt president-commissaris Theo Dekker in Medisch Contact.

Afspraken

Het Slotervaartziekenhuis werd in 2006 overgenomen door de investeringsmaatschappij Meromi Holding van Erbudak en de vastgoedondernemer Jan Schram. Schram overleed eind vorig jaar en het is niet duidelijk wat voor afspraken de twee hadden gemaakt over de overname van de aandelen als een van de partners zou wegvallen.

Als Erbudak het eerste recht heeft de aandelen over te nemen, is zij de enige eigenaar van Meromi en dus van het Slotervaartziekenhuis en kan zij terugkeren als bestuursvoorzitter, schrijft Medisch Contact.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl