Kookboekprijs voor Jonnie Boer

Aangepast

Het nieuwe kookboek van Jonnie en Thérèse Boer, 'PUURST', heeft de Gourmand World Cookbook Award voor chefkoks gewonnen.

Dat is de prijs voor het Beste Chef-kookboek van de wereld. De prijs is uitgereikt op de Paris Cookbook Fair.

Vervolg

'PUURST' werd eerder al verkozen tot het beste chef-kookboek van Nederland. Het is het vervolg op 'PUUR' en 'PUURDER' en gaat over de evolutie en revolutie van de Nederlandse smaak, over de Librije en over het echtpaar Boer, maar er staan ook allerlei kooktechnieken en natuurlijk recepten in.

De eigenaars van driesterrenrestaurant De Librije zijn "trots en verheugd" over de prijs. "Aangezien de categorie Beste Chef-kookboek zeer breed en overkoepelend is, zien we dit als een groot compliment."

Andere prijzen

Ook andere Nederlandse kookboeken vielen in de prijzen. In de categorie Fish and Seafood wonnen Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld de tweede prijs met hun boek 'De Oosterschelde Kreeft'.

Ook tweede, maar dan in de categorie Duurzame kookboeken, werd Het Insectenkookboek van Arnold van Huis, Henk van Gurp en Marcel Dicke. Het boek 'Literalicious' van Koen de Groote werd bekroond met de derde prijs in de categorie Foodwriting.

STER Reclame