Feyenoord klopt PSV in De Kuip

Feyenoord heeft de topper tegen PSV in De Kuip met 2-1 gewonnen en is terug in de race om het landskampioenschap.

Hoewel het spel op en neer golfde waren de kansen schaars in de openingsfase.

De eerste echte mogelijkheid diende zich na een kwartier aan en was voor PSV; op de rand van de zestien haalde Tim Matavz uit en zijn schot ging via de hand van doelman Erwin Mulder rakelings naast.

Kort na de wissel van de geblesseerd geraakte Bruno Martins Indi verspeelde Jordy Clasie de bal aan Jeremain Lens en die kreeg hem even later keurig terug van Matavz en scoorde beheerst. Feyenoord kreeg voor rust twee kansjes, maar de schoten van Lex Immers en Jean-Paul Boëtius misten richting.

Feyenoord op wilskracht langs PSV

Direct na rust kwam Feyenoord op gelijke hoogte door Ruben Schaken, die goed op een diepe bal van Clasie anticipeerde, Marcelo van zich afschudde en de bal knap over doelman Boy Waterman wipte.

Feyenoord drukte daarna door en zag het veldoverwicht beloond met drie kansen, waarvan er één werd benut door Graziano Pellé, die fraai vanuit de draai binnenschoot. PSV moest komen, hoopte met Jürgen Locadia voor Oscar Hiljemark op meer stootkracht voorin, maar geoliede aanvallen bleven uit.

De lange ballen vanuit de achterhoede van PSV brachten Feyenoord geen moment in de problemen. Feyenoord hield simpel stand en kwam door de zege op drie punten van PSV, dat wel koploper blijft.