Publiek gewond bij NASCAR-crash

Aangepast op

Bij een groot ongeluk op het NASCAR-circuit in de Amerikaanse stad Daytona zijn zeker 33 toeschouwers en een coureur gewond geraakt. Een aantal van de gewonden is er slecht aan toe.

Tijdens de laatste bocht in een race van de Nationwide Series raakte coureur Kyle Larson de macht over het stuur kwijt en ramde de barrière tussen de baan en de tribune. Bij de botsing waren ook negen andere auto's betrokken.

Weggeslagen

De voorkant van Larsons auto werd compleet weggeslagen en brokstukken belandden in het publiek. Sommige onderdelen werden wel 6 meter de lucht in geslingerd. Een rokend gedeelte van de motor bleef steken in het ijzeren hek dat dient om het publiek te beschermen.

Larson hield aan het ongeluk niks over, hoewel zijn auto in brand vloog. "Ik zag vlammen mijn cockpit binnenkomen, maar ik was in orde en kon gelukkig snel uitstappen."

Risico

De race werd gewonnen door Tony Stewart, die het ongeluk in zijn achteruitkijkspiegel zag gebeuren. "Het is een gevaarlijke sport en als coureur aanvaard je dat risico, maar het is moeilijk om te zien als er slachtoffers vallen in het publiek." Stewart reed geen ererondje na zijn winst.

Op het circuit staat voor morgen de beroemde Daytona 500 gepland. Het is nog onduidelijk of het ongeluk daarop invloed zal hebben.