Ruime zege Vitesse bij Heracles

Vitesse heeft na vier uitnederlagen op rij gewonnen bij Heracles. In Almelo werd het 3-5.

Vitesse leek het duel al in een vroeg stadium beslist te hebben: Wilfried Bony scoorde met een prachtig wreefschot (z'n twintigste) en na 23 minuten stond het al 0-2 door Marco van Ginkel, die ongehinderd kon opstomen omdat Dario Vujicevic zich verstapte. De Heraclied moest daarna het veld geblesseerd verlaten.

De 1-2 van Lerin Duarte gaf Heracles weer hoop, die kort na rust vervlogen was. Bony miste nog wel een (gemakkelijk gegeven) penalty, maar Van Ginkel scoorde nog in dezelfde minuut, waarna Bony nummer 21 binnenfrommelde.

Na de 2-4 van invaller Geoffrey Castillion was het nog niet voorbij, want in blessuretijd trof Bony nog eens doel, net als Ninos Gouriye, voor Heracles.

Records

Het duel in Almelo is de eredivisie-wedstrijd met de meeste overtredingen tot nu toe: 56.

Met 22 treffers in 24 speelrondes, stijgt Bony rap op de eeuwige Vitesse-lijst van meeste doelpunten per seizoen.

Nikos Machlas maakte er in 1999/2000 liefst 34. Pierre van Hooijdonk staat tweede met 25 in 1997/1998 en Bony staat nu samen met Hans Gillhaus (1993/1994) op de derde plaats.