Benauwde zege NEC op Willem II

NEC heeft uit gewonnen van Willem II, dat op grond van de tweede helft een gelijkspel had verdiend: 2-3.

Robbie Haemhouts zette Willem II al na 42 seconden op 1-0 met een schot in de kruising. NEC was al snel van de schrik bekomen, werd beter en stond bij rust voor: 1-3.

De 1-1 was een eigen goal van de van FC Twente gehuurde Tim Cornelisse, de volgende twee, beide van Melvin Platje, waren het sluitstuk van een mooie aanval.

Gelijkmaker blijft uit

Een Tilburgs offensief leverde kort na rust een rake kopbal op van Aurélien Joachim, die bijna ook nog de 3-3 binnenschoot.

Die gelijkmaker bleef in de lucht hangen, al werd NEC bij counters ook gevaarlijk. NEC wankelde, maar bleef dankzij enkele reddingen van doelman Gábor Babos op de been.