NOS NieuwsAangepast

PostNL reorganiseert verder

PostNL gaat maandag het vervolg van de grootscheepse reorganisatie bekendmaken. Die werd afgelopen april stilgelegd, omdat het bij het bedrijf een chaos werd.

Verwacht wordt dat er opnieuw veel banen weg moeten. Het bedrijf wil zelf nog niet reageren en de vakbonden weten niet wat er verwacht kan worden.

PostNL schortte in april de reorganisatie op. Het bedrijf verving eerst veel vaste postbodes door postbezorgers. Daarmee werden de personeelskosten omlaag gebracht.

Slecht functioneren

Maar postbezorgers bleken minder trouwhartig dan de ouderwetse postbode. Sinds 2010 heeft het bedrijf ruim 800 postbezorgers ontslagen wegens slecht functioneren.

Reden voor het ontslag was vaak het achterhouden van post, bijvoorbeeld omdat bezorgers de post dumpen in plaats van die te bezorgen.

Jaarcijfers

Daarna wilde het bedrijf binnen anderhalf jaar de 163 bestelkantoren vervangen door 9 centrale locaties. In Noord-Brabant en Utrecht werd daarmee in april vorig jaar begonnen. Daar ontstonden vervolgens bezorgproblemen doordat de nieuwe spraakgestuurde sorteermachines niet goed functioneerde.

"We wilden toen teveel tegelijk reorganiseren en dat ging niet", aldus een woordvoerder van PostNL. "Daarom gaan we maandag verder bekendmaken hoe de toekomst eruit gaat zien." Maandag worden ook de jaarcijfers over 2012 bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl