Emotioneel appèl Moszkowicz

Aangepast

Advocaat Bram Moszkowicz heeft het Hof van Discipline in Den Bosch dringend verzocht om hem niet voor het leven te schrappen als advocaat. In een emotioneel slotwoord sprak Moszkowicz zijn hoop uit dat hij "gelouterd en misschien enigszins aangepast aan de eisen van de moderne tijd" zijn werk kan blijven uitoefenen.

Moszkowicz stond vandaag terecht voor het Hof van Discipline, het hoogste tuchtcollege voor advocaten. Dat beslist op 22 april over het lot van de Amsterdammer.

Grote gevolgen

Moszkowicz werd in oktober door de Raad van Discipline uit zijn ambt gezet. De tuchtrechter zei toen dat hij het aanzien van de advocatuur had geschaad, omdat hij afspraken met cliënten niet nakwam en zijn boekhouding niet op orde had. Ook nam Moszkowicz regelmatig grote sommen contant geld aan, zonder dat bij de deken te melden.

"Ik begrijp dat een maatregel niet kan uitblijven", zei Moszkowicz voor het Hof. "Ik begrijp alleen niet waarom dat een schrapping zou moeten zijn."

De 52-jarige Moszkowicz, die beterschap heeft beloofd en cursussen volgt, zei dat een beroepsverbod grote gevolgen zou hebben voor zijn gezin en zijn cliënten. "Mijn lot is in uw handen", besloot hij.

STER Reclame