NOS WielrennenAangepast

NOS: géén voorwaarden Boogerd

De NOS heeft Michael Boogerd geen eisen gesteld om bij Studio Sport aan het werk te blijven, in tegenstelling tot de berichtgeving in het Algemeen Dagblad van donderdag.

In het AD werd gesuggereerd dat Boogerd pas weer welkom zou zijn bij de NOS als hij openheid van zaken zou geven over zijn eventuele dopinggebruik.

Maarten Nooter, hoofdredacteur Sport van de NOS, stelt dat de omroep geen voorwaarden heeft gesteld aan Boogerd: "Het is niet zo dat hij pas weer welkom is als hij open kaart speelt. Boogerd heeft mij in oktober 2012, in een evaluatiegesprek na afloop van het wielerseizoen, laten weten dat hij twijfelde of hij door wilde gaan met commentaar geven."

Volgens Nooter vroeg Boogerd zich af of het commentaarwerk wel de richting was waar de oud-renner naar toe wilde. "Daarom zijn er in dat gesprek geen afspraken gemaakt voor het nieuwe seizoen. Dat was oktober 2012. Daarna volgde een golf aan dopingverhalen, waarin zo nu en dan ook de naam van Michael Boogerd viel. Bewijzen zijn er niet, het bleef bij verdachtmakingen en geruchten. Michael Boogerd ontkent."

Nooter heeft wel journalistieke nieuwsgierigheid naar het verhaal van Boogerd. "Als sportredactie zijn we echter wel benieuwd om van Michael Boogerd te horen wat er nou wel en niet gebeurd is in zijn wielerloopbaan. Journalistieke nieuwsgierigheid dus, geen voorwaarde, want dat is niet aan de orde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl