Aansprekende acts op Pinkpop

Aangepast

Pinkpop heeft zijn definitieve programma bekendgemaakt. Grote namen zijn Kings of Leon, The Killers en Ben Howard. Punkband Greenday is de slotact. Dat heeft de festivalorganisatie bekendgemaakt tijdens de traditionele persconferentie in Paradiso. Het festival wordt gehouden van 14 tot en met 16 juni in Landgraaf.

Andere opvallende act is de band Fun, vorige week nog goed voor een Grammy voor beste lied voor hun populaire nummer 'We Are Young'. Ook Queens of the Stone Age, Phoenix, The Script en Triggerfinger behoren tot het rijtje aansprekende namen. Het Zuid-Afrikaanse hiphop-duo Die Antwoord komt ook naar Limburg.

Nederlandse acts

Nederlandse optredens worden onder anderen vertolkt door Kensington, the Opposites en Blaudzun. Laatsgenoemde was vorige week nog goed voor een Edison voor beste mannelijke artiest.

De Limburgse band Christopher Green mag op vrijdag 14 juni de 44e editie van Pinkpop openen. De band werd zondag in ECI Cultuurfabriek door een jury uitgeroepen tot winnaar van de bandcompetitie 'Nu of Nooit'. Traditioneel opent de winnaar van deze wedstrijd Pinkpop. Vandaag traden ze tijdens de presentatie op in Paradiso.

Pinkpop start de voorverkoop komende zaterdag 23 februari.

STER Reclame