NOS NieuwsAangepast

Bezoek Wilders Australië ingekort

Het bezoek dat Geert Wilders aan Australië brengt, wordt ingekort. De organisatoren zijn er niet in geslaagd om in Perth een locatie te vinden voor een bijeenkomst. De serie van drie toespraken wordt nu beperkt tot Melbourne en Sydney.

Veel hotels en zalencentra weigeren de PVV-leider te ontvangen, bezorgd om hun imago en uit angst dat demonstranten of bezoekers schade zullen veroorzaken. Het Grand Hyatt, een prestigieus hotel in de binnenstad van Melbourne, zegde afgelopen vrijdag af. Wilders week daarom uit naar een zalencentrum ten noorden van de stad.

Wilders krijgt tot nu toe een koele ontvangst. Landelijke politici weigeren hem te ontmoeten. Islamitische organisaties proberen zijn bezoek te negeren.

Demonstranten

In Melbourne hadden zich zo'n 70 demonstranten verzameld bij de ingang van de zaal waar Wilders vandaag zijn eerste toespraak hield. Tot ongeregeldheden leidde dat niet. Wilders waarschuwde in zijn toespraak voor de gevaren van de islam, en benadrukte tegelijkertijd dat hij niets tegen moslims heeft.

De toespraak in Melbourne begon iets later dan gepland omdat er een bommelding was binnengekomen. Het bleek te gaan om een valse melding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl