Wout Poels is terug in het peloton. De renner van Vacansoleil-DCM stond na zijn inmiddels beruchte val in de Tour de France ruim zeven maanden buitenspel. Nu heeft hij een helder doel: presteren in 'La Grande Boucle'.

Een gescheurde milt en nier, gekneusde longen en drie gebroken ribben. Dat was de schade die Poels opliep in de zesde etappe naar Metz. Het was 6 juli 2012 en op een kaarsrechte weg sloeg hij met 60 tot 70 kilometer per uur zwaar tegen het asfalt.

Rentree in Portugal

Donderdag stapte Poels weer voor het eerst op in een wedstrijd, in de Ronde van de Algarve. Een vierdaagse rittenkoers in het zuiden van Portugal. Zeven maanden van revalideren en trainen heeft de Limburger achter de rug.

Het is voor wielrenners altijd weer even wennen, na de winterstop. "Alleen duurde die winterstop voor mij even twee, drie keer langer", aldus Poels. "De eerste vijftig kilometer was het even wennen, maar daarna had ik het weer een beetje te pakken."

"Oogkleppen weer op"

Poels rijdt meteen ook weer goed mee in het peloton. In de derde etappe, afgelopen zaterdag, wordt hij veertiende op slechts 33 seconden van winnaar Sergio Henao.

"In die finale gaan dan de oogkleppen weer op en als een malle in het peloton rijden", beschrijft de 25-jarige Poels. Hij finishte in Portugal in het eindklassement uiteindelijk op een knappe 23ste plaats.

Poels kijkt alweer naar de toekomst: "Ik droom van goed rijden in de Tour de France". Want al twee keer moest hij voortijdig de Tour verlaten. Naast de valpartij van 2012, moest Poels in 2011 de ronde ziek verlaten.

"Het zou heel mooi zijn om daar nu een keer echt mooi te rijden."

STER reclame