NOS NieuwsAangepast

Extra vrije dag voor vakbondsleden

Leden van een vakbond gaan meer krijgen dan hun collega's. Vakbondsleden krijgen een extra vrije dag voor studie of voor 1000 euro scholing bij een reorganisatie. Dat staat in afspraken tussen vakbond De Unie, FNV Bondgenoten en twee bedrijven.

Vakbondsleden die werken bij PGI, een producent van schoonmaakproducten in Cuijk, krijgen een extra vrije dag voor bijscholing. Met het Amsterdamse pensioenbedrijf Timeos is afgesproken dat vakbondsleden extra scholing ter waarde van 1000 euro krijgen.

Voorzitter Castelein van De Unie zegt dat steeds meer jonge werknemers zich afvragen wat de voordelen van een lidmaatschap zijn, als er toch een cao voor iedereen wordt afgesloten.

Extra's

Door iets extra's te leveren voor vakbondsleden hoopt Castelein die groep werknemers voor zich te winnen. Daarnaast vraagt de arbeidsmarkt om aanpassingen, zegt Castelein.

"Werknemers wordt veel meer gevraagd om in zichzelf te investeren en omdat je ziet dat er geen langdurige contracten meer zijn, moet er iemand zijn die jou bijstaat", zegt de vakbondsvoorzitter.

"In mijn visie neemt de vakorganisatie die rol over en begeleiden wij je tijdens je carrière", aldus Castelein. De Unie is met meer bedrijven in gesprek om te regelen dat vakbondsleden een voorkeursbehandeling krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl