Twente ook niet langs Willem II

FC Twente moet het in 2013 nog altijd zonder zege stellen. Na een nederlaag en drie gelijke spelen slaagde Twente er thuis ook niet in om van hekkensluiter Willem II te winnen: 1-1.

De eerste helft was het aanzien bepaald niet waard, omdat Twente in een te laag tempo speelde en de Tilburgers zich tot verdedigen beperkten.

Op slag van rust kwam Twente op 1-0 door Douglas die van dichtbij met het hoofd scoorde.

Slechtste serie in tien jaar

Robbert Schilder was na rust dicht bij de 2-0 (lat), maar de marge bleef één en Willem II rook bloed. Virgil Misidjan liet twee kansen onbenut, maar de pegel van Ricardo Ippel, in de negentigste minuut, was wel raak, waarna Marc Höcher zijn schot voor de 1-2 maar net naast zag gaan.

Het is voor het eerst sinds 2003 dat Twente vijf eredivisieduels op rij niet wint.