NOS NieuwsAangepast

'13 artsen actief ondanks verbod'

Dertien artsen en therapeuten met een beroepsverbod zijn gewoon aan het werk. Dat meldt RTL Nieuws na onderzoek.

Het gaat om negen artsen en therapeuten die in Nederland een beroepsverbod hebben gekregen en vier artsen die in Groot-Brittannië zwaar werden gestraft, maar die nu gewoon doorwerken, sommigen in Nederland.

Ook seksueel misbruik

De artsen kregen een beroepsverbod vanwege seksueel misbruik, het voorschrijven van verkeerde medicijnen, het stellen van onjuiste diagnoses of het uitvoeren van borstvergrotingen, die mislukten.

Eén arts behandelde patiënten terwijl hij onder invloed was van alcohol, een ander injecteerde zijn patiënten met cellen die alleen getest waren op dieren.

Negen artsen kregen hun beroepsverbod in Nederland. Eén van hen werkt nu als huisarts in Duitsland, een ander als plastisch chirurg in België.

Andere baan

Sommige artsen werken ondanks een Nederlands beroepsverbod nog altijd in Nederland. Niet in het vak dat waarvoor ze een beroepsverbod kregen. Zij zijn nu actief als alternatief genezer, psychoanalyticus of psycholoog.

Vier artsen kregen hun beroepsverbod opgelegd in Groot-Brittannië. Eén van hen heeft nu een eigen kliniek in Rotterdam, waarin hij volgens RTL Nieuws onder meer kankerpatiënten behandelt.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat het een procedure is gestart om het beroepsverbod van deze artsen ook in Nederland van kracht te laten zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl