NOS NieuwsAangepast

Speciaal CNV crisismeldpunt

CNV Vakmensen start vandaag een crisismeldpunt voor werknemers die te maken krijgen met eenzijdige maatregelen van hun werkgever die in strijd zijn de cao. FNV Bouw kondigde eerder vandaag ook al aan met een meldpunt te komen.

Volgens de vakbond houden die steeds vaker vakantiedagen van werknemers in met het argument dat het crisis is. Ook worden kilometers niet altijd meer vergoed en wordt loon ingehouden.

"We starten het meldpunt we omdat we steeds meer signalen krijgen van leden dat werkgevers zich niet aan cao-afspraken houden", zegt Piet Fortuin van CNV Vakmensen. "Mensen zijn bang om er wat van te zeggen, omdat ze bang zijn hun baan te verliezen".

Rechter

Vooral in de bouw, de metaal en andere sectoren waar bedrijven het economisch moeilijk hebben, komen de signalen voor. Volgens vakbond CNV zijn vooral na de jaarwisseling veel klachten binnengekomen.

Bestuurders van CNV Vakmensen gaan na een melding van een werknemer met de werkgever in gesprek over een oplossing. "En als het echt niet anders kan, zullen wij niet schromen om naar de rechter toe te gaan", aldus Fortuin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl