Een vrouw van 30 uit Nieuw-Zeeland is volgens een lijkschouwer overleden door overmatig Coca-Cola drinken. De vrouw, Natasha Harris, overleed drie jaar geleden aan een hartaanval.

Dagelijks dronk Harris meer dan 10 liter Coca-Cola. Ze kreeg daardoor twee keer zoveel cafeïne en elf keer zoveel suiker binnen als maximaal per dag wordt aangeraden. Het is volgens de lijkschouwer daarom aannemelijk dat de vrouw indirect door haar overmatige cola-consumptie is overleden.

Gewaarschuwd

Coca-Cola schrijft in een reactie dat cola, net als andere frisdrank, prima past in een gebalanceerde en gevarieerde leefstijl. Ze zijn het wel eens met de lijkschouwer dat overmatig gebruik van voedingsmiddelen over een korte periode kan leiden tot gezondheidsproblemen.

De lijkschouwer vindt dat de frisdrankgigant niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor consumenten die veel te veel cola drinken. Hij vindt wel dat op colaflessen gewaarschuwd moet worden voor de risico's van een teveel aan suiker en cafeïne. Coca-Cola heeft daar niet op gereageerd.

STER reclame