Nederlandse supermarkten maken zich geen zorgen over hun kant-en-klaarmaaltijden. De winkels zijn niet bang dat er paardenvlees is verwerkt in producten waar dat niet op staat, zoals deze week in Groot-Brittannië werd ontdekt.

Albert Heijn is wel een onderzoek gestart, maar benadrukt dat dat "puur uit voorzorg" is. Het bedrijf heeft geen reden om aan te nemen dat er iets niet in de haak is, zegt een woordvoerder. "Met onze producten is niks aan de hand."

Jumbo laat weten geen producten te verkopen van Findus, het merk waarvan de lasagne deze week in opspraak kwam. Het bedrijf zegt ook geen andere producten in de schappen te hebben waarop is nagelaten te vermelden dat er paardenvlees in zit.

Omweg

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft geen onderzoek ingesteld. De instantie houdt de ontwikkelingen in andere landen nauwlettend in de gaten, zegt een woordvoerder, maar vooralsnog lijkt het niet nodig om in actie te komen.

Zes Franse winkelketens haalden vandaag wel alle kant-en-klaarmaaltijden van het bedrijf Comigel uit de schappen. Dat bedrijf levert onder meer maaltijden aan Findus.

Volgens de Franse onderminister van Consumentenzaken zijn er sterke aanwijzingen dat een vleeshandelaar in Nederland bij het paardenvleesschandaal betrokken is. Hij zou het vlees via een omweg uit Roemenië hebben gehaald.

Paardenvlees kan gewoon gegeten worden. Op de verpakking moet dan wel vermeld staan dat paardenvlees is verwerkt.

STER reclame