Uitgebalanceerd NEC klopt Utrecht

Aangepast

De strijd tussen de nummers vijf (FC Utrecht) en zeven (NEC) van de eredivisie is geëindigd in het voordeel van de Nijmegenaren: 0-3.

De eerste helft speelde zich goeddeels af op het middenveld. FC Utrecht, dat zeven duels ongeslagen was, had aanvallende intenties, maar NEC won de duels.

De gasten speelde verzorgd voetbal en namen de regie al snel over. De eerste kans was meteen raak; de bal caramboleerde na een corner via Utrechter Edouard Duplan voor de voeten Melvin Platje, die de buitenkans op juiste waarde schatte: 0-1.

Na rust waren de rollen omgedraaid, maar de lat weerhield Jacob Mulenga van de 1-1. Ook Céric van der Gun wist de bal er van een paar meter niet in te krijgen.

NEC bleef op de counter nog gevaarlijk, maar verzuimde het af te maken. Erik Falkenburg en Ruud Boymans deden dat in de slotfase alsnog.

"Waren onszelf niet"

"Ik vind 0-3 wel geflatteerd, maar we waren gewoon onszelf niet", moest Utrecht-coach Jan Wouters na afloop toegeven. "Je hebt in een seizoen altijd een ploeg die je niet zo ligt. Dat is NEC dit jaar."

"We waren zeven duels op rij ongeslagen, maar je weet dat je weer een keer gaat verliezen. Heel vervelend dat dit nu voor eigen publiek gebeurd. De mensen verwachtten iets, helaas hebben we daar niet aan kunnen voldoen."

STER Reclame