Vitesse knokt zich naast PSV

Aangepast

Vitesse en PSV hebben in een boeiend duel in Arnhem met 2-2 gelijkgespeeld.

PSV had in de beginfase een overwicht en kwam dankzij Dries Mertens op 0-1; de Belg trof doel vanaf de stip nadat hij was neergelegd door Frank van der Struijk.

Vitesse ging op zoek naar de 1-1 en Wilfried Bony was daar met een omhaal op de lat dichtbij.

Sterk Vitesse na rust

Vitesse werd na de rust sterker en kwam via Bony op 1-1; de Ivoriaan benutte een penalty nadat Marcelo Mike Havenaar gevloerd had.

Een minuut later rondde Georginio Wijnaldum, die kort na rust een hakje van de lijn gehaald had zien worden, een prachtige aanval van PSV doeltreffend af.

Vitesse verloor Theo Janssen met rood, maar kwam toch op 2-2 door een knappe kopbal van Bony.

Onnodig

Voor PSV-trainer Dick Advocaat waren de druiven zuur. "Totaal onnodig dat we hier twee punten hebben laten liggen", bromde de Hagenaar na afloop. "Ondenkbaar dat je op dit niveau zulke fouten maakt."

Hij doelde op de vrijheid die Bony genoot bij de 2-2. "Een prachtige goal, maar dit soort dingen zullen we echt moeten verbeteren als we kampioen willen worden."

Complimenten

Vitesse-collega Fred Rutten loofde de inzet en wilskracht van zijn ploeg. "We hebben veerkracht getoond. Daar kan ik de ploeg alleen maar complimenten voor geven."

Hij beaamde dat zijn oude werkgever voor rust veruit de beste was. "Het was bij ons te onrustig, we lieten de verkeerde mensen van PSV aan de bal komen. De tweede helft ging dat beter. Na de 1-1 had ik het gevoel dat we misschien wel konden winnen. Dat we met tien man nog gelijk komen, is een groot compliment waard."

STER Reclame