NOS NieuwsAangepast

50Plus: rijke ouderen meer betalen

Fractievoorzitter Henk Krol van 50Plus vindt dat rijke ouderen meer moeten betalen om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Dat zegt hij in een interview met de Telegraaf.

Zijn uitspraak is opvallend. 50Plus heeft er steeds op gehamerd dat ouderen onevenredig zwaar getroffen worden door de bezuinigingen van het kabinet.

Afgelopen week reageerde hij direct toen PvdA-leider Samsom zei dat ouderen de rijkste groep in het land vormen. Volgens Krol had de PvdA zijn sociale gezicht verloren. Samsom verwierp de kritiek en zei dat je van ouderen met een hoog inkomen een extra bijdrage kunt vragen in deze moeilijke tijd.

'Sterkste schouders, zwaarste lasten'

Krol zegt nu in de Telegraaf: "Ik vind dat puissant rijken, jong of oud, überhaupt meer kunnen bijdragen om de crisis op te lossen". Volgens hem moeten de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

Volgens de 50Plus-voorman bestudeert zijn partij nu hoe de rijke ouderen extra kunnen bijdragen. Daarbij wordt gekeken naar een aanpassing van de belasting op vermogen of de inkomstenbelasting.

Krol zegt dat zijn partij niet wil dat alleen de jongere generatie de rekening van de crisis betaalt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl