NOS VoetbalAangepast

Verbeek over alles, behalve voetbal

"Het opbouwen is leuk. Om te zien dat wat je in je hoofd hebt, ook werkelijkheid wordt."

Gertjan Verbeek heeft het voor één keer niet over AZ of over voetbal. De inwoner van het Friese Jubbega praat over zijn hobby; klussen. "Juist als ik klus, kan ik het voetbal helemaal los laten."

In de winter van 2012/2013 werkt hij aan zijn open schuur. "Niet om dingen in op te slaan, maar om in de zomer de terrasstoelen er neer te zetten. Ik wil er ook nog in bar in maken."

Meer in het leven dan voetbal

Tegen Joep Schreuder stelt Verbeek dat "er meer dingen zijn in het leven dan alleen het leiden van een voetbalteam."

De vijftigjarige geboren Deventenaar is openhartig over zijn verleden en zijn toekomst. "Ik hoop dat ik rond mijn zestigste zelf de keuze heb om te bepalen wat ik ga doen. Ik was twee, drie jaar geleden al eens in Amerika. Dat wil ik graag nog eens doen. En daar moet je niet te lang mee wachten."

Kinderen geen prioriteit

Kinderen heeft hij niet. "Ik ben niet veel thuis. Het heeft geen prioriteit. Ik werk met jonge mensen, dat zijn ook net kinderen."

Verbeek - vroeger nog wel eens een lastige puber die moeilijk tegen onrecht kon - had niet altijd een goede band met zijn eigen ouders. "Ik had thuis veel strijd met mijn vader. Dat uitte zich ook in andere dingen. Ik kon met mijn vader niet over bepaalde dingen praten en ook niet met mijn moeder. Dan loop je regelmatig met je kop tegen de muur aan."

Uitsmijter

Het had juist een positief effect op de jonge Verbeek. "Dat was de methode die voor mij werkte. Dan werd je gestraft, dan kreeg je een sanctie. Daardoor ben ik niet op het verkeerde pad gekomen." Het zorgde er ook voor dat hij juist de goede keuzes maakte.

"Ik zat op een gegeven moment in de bokswereld. Daar hangt altijd een zweem van criminaliteit omheen. Ik heb ook wel aanbiedingen gehad om uitsmijter te worden of zo. Als ik daar ja op had gezegd, denk ik niet dat ik nu trainer van AZ was geweest."

Tot slot is de vraag wat zijn ambitie binnen het trainersvak nog is: "Bundesliga".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl