NOS NieuwsAangepast

Inholland stopt met imamopleiding

De Hogeschool Inholland stopt met de imamopleiding. Volgens bestuursvoorzitter Doekle Terpstra is de hbo-studie te duur om ermee door te gaan.

De 105 studenten die nu nog in Amstelveen de opleiding volgen, kunnen hun studie gewoon afronden. In 2018 valt definitief het doek voor de imamopleiding. Volgens Doekle Terpstra zijn de meeste studenten langstudeerders en is de instroom zeer beperkt. Vanaf september worden geen nieuwe studenten meer tot de opleiding toegelaten.

'Polderimams'

"Op het moment waarop je permanent tot de conclusie komt dat er heel veel geld bij moet, dan past de opleiding uiteindelijk niet meer bij ons, zegt Doekle Terpstra. " Wij willen een solide, duurzame en kwalitatief hoogstaande organisatie bouwen en dan moeten we bij deze opleiding tot de conclusie komen dat die te veel geld kost voor te weinig studenten" .

Minister Bussemaker van Onderwijs heeft begrip voor het besluit van Inholland. De opleiding van "polderimams" begon in 2006 in de hoop dat islamitische geestelijken zo beter zouden integreren in Nederland. Ook zouden moskeebesturen geen imams meer uit het buitenland hoeven halen.

Door het besluit van Inholland zijn de Vrije Universiteit in Amsterdam, de Universiteit Leiden en de Islamitische Universiteit Rotterdam vanaf 2018 nog de enige hoge opleidingsinstituten met een imamstudie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl