NOS NieuwsAangepast

Griepepidemie duurt voort

De griepepidemie in Nederland houdt aan. Vorige week hadden gemiddeld 1500 op de 100.000 Nederlanders griep, blijkt uit cijfers van de Grote Griepmeting.

Daarbij wordt via internet gemeten hoeveel mensen in Nederland griep hebben. Ook uit de cijfers van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) komt een toename naar voren.

Het Nivel zegt dat er 148 op de 100.000 mensen griep hebben. Die cijfers zijn gebaseerd op het aantal mensen dat met hun griepklachten naar de huisarts gaat. Vorige week waren dat er nog 114 op de 100.000 mensen.

Mild

Het onderzoeksinstituut spreekt nog steeds van een milde griepepidemie. Pas als het aantal zieken boven de 200 per 100.000 mensen komt, is de griepgolf serieuzer.

De initiatiefnemers van de Grote Griepmeting zeggen dat de meeste ziektegevallen worden gemeld in het noorden, westen en zuiden van Nederland. In Gelderland, Utrecht en Flevoland ligt het aantal ziektegevallen onder het gemiddelde. Ook zien zij dat het overgrote deel van de grieppatiënten zich niet bij de huisarts meldt. Volgens hem vullen de resultaten van de Griepmeting de griepcijfers van het Nivel goed aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl