Alle kaarsjes uitblazen en dan een wens doen: wie is er niet mee opgegroeid? Voor Australische kinderen is dat deel van de opvoeding verleden tijd. Nieuwe regels van de nationale gezondheidsraad zorgen ervoor dat kinderen op dagverblijven geen kaarsjes op verjaardagstaarten meer mogen uitblazen, dat schrijft The Herald Sun.

Om de verspreiding van ziektes te voorkomen, moeten de jarige Joppen die de kaarsjes op een taart willen uitblazen zelf een stuk taart meenemen. Met de hele klas smullen van een taart is er niet meer bij. Voortaan moeten de kinderen het doen met aparte cupcakejes of taartpunten.

Bureaucratie

Een Australische taartenmaker denkt er het hare van: "Voor zover ik het kan inschatten, is dit bureaucratie ten top. Kaarsjes uitblazen is juist het leukste van het hele verjaardagsfeest." Critici zeggen dat het uitblazen van de kaarsjes niet eens voor de grootste risico's zorgt, want hoe weet je nu of de eieren die gebruikt zijn vers zijn?

Naast de nieuwe regels op het gebied van verjaardagsfeestjes zijn ook andere nieuwe richtlijnen opgesteld. Personeel op scholen zou dagelijks speelgoed, deurknoppen en vloeren moeten schoonmaken.

Infecties

Artsen in Australië zijn niet blij met de nieuwe regels. Volgens hen ontstaat er door deze verscherping van de regels juist een kans op infecties op latere leeftijd, wegens gebrek aan weerstand.

Door: Jurjen

STER reclame