NOS NieuwsAangepast

Buitenboys van veld af na onrust

De spelers van Buitenboys A1 uit Almere zijn tijdens een wedstijd tegen Diemen A2 van het veld gelopen. Er was veel onrust ontstaan omdat Buitenboys het niet eens was met de beslissingen van de scheidsrechter.

Volgens de nieuwe interne regels van de club zijn de spelers van het veld gelopen om verdere escalatie te voorkomen.

Vreselijke scheidsrechter

Het is voor het eerst sinds de nieuwe regels zijn ingesteld dat de spelers dit doen. De nieuwe regels zijn gekomen na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen begin december.

"Het was een vreselijke scheidsrechter", zegt bestuurslid Rob Mueller van Buitenboys over de scheidsrechter die vandaag floot. "Maar we hebben in eerste instantie onze mond gehouden. Uiteindelijk werd het te erg met overtredingen en hebben we gevraagd om een nieuwe scheidsrechter. Die kregen we niet van de wedstrijdleiding." Diemen stond 1-0 voor toen de wedstrijd werd gestaakt.

Volslagen overtrokken

De voorzitter van Diemen, Hans ter Horst, was aanwezig bij de wedstrijd. Hij vindt de reactie van Buitenboys om van het veld af te lopen volslagen overtrokken. "In de wedstrijd was er niets aan de hand. De scheidsrechter was van de KNVB. Als clubs zelf gaan besluiten om van het veld te lopen dan vraag ik mij af waar we mee bezig zijn."

De voorzitter vindt dit slecht voor het voetbal in Nederland. "Dit doet het voetballen geen goed, het geeft een verkeerd signaal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl