NEC klopt Vitesse in boeiend duel

Aangepast

NEC heeft de altijd beladen wedstrijd tegen buurman Vitesse gewonnen. In de eigen Goffert werd het in een leuk duel 2-1 voor de Nijmegenaren.

NEC was voor rust de betere en kwam via Rémy Amieux op voorsprong. Doelman Piet Velthuizen had wellicht beter kunnen doen dan over de bal heen duiken van de Fransman. Even daarvoor had Melvin Platje met een kunststukje al de lat geraakt.

Na de rust kwam Vitesse sterk terug en tikte Mike Havenaar met zijn uitschuifbeen knap de gelijkmaker in de kruising. NEC nam vervolgens het heft weer in handen. De thuisploeg miste vijf kansen in tien seconden, maar niet veel later luisterde de van AZ gehuurde Ruud Boymans zijn debuut op met de winnende treffer.

"Te snel balverlies"

Stanley Menzo, in het dagelijks leven assistent-trainer in Arnhem, nam de honneurs waar van hoofdcoach Fred Rutten, die - naar verluidt - wegens ziekte ontbrak. "Ik ben al eerder hoofdcoach geweest, dus ik weet hoe het is. We hebben geprobeerd ons zo goed mogelijk voor te bereiden. Maar het gaat om het resultaat en dat is teleurstellend."

De analyse van de interim-coach was helder: "We kwamen van achteruit voetballend redelijk tot opbouwen, maar we raakten te snel en te simpel de bal kwijt in de voorste linie.

"Als een huwelijk"

Routinier Theo Janssen toonde begrip voor de teleurstelling van Rutten, die na de bekeruitschakeling door Ajax grote kritiek uitte op de clubleiding. "Beschouw het als een huwelijk. Als je als man en vrouw afspraken maakt en een van de partijen komt die niet na, dan heb je een probleem."

"En dan zij er twee mogelijkheden: Of je gaat uit elkaar of je probeert het in het belang van de kinderen op te lossen. In dit geval zijn wij als spelersgroep de kinderen. Als oudste kind hoop ik dat beide partijen elkaar alsnog kunnen vinden. Zodra Rutten beter is.

Toen de vraag rees of hij denkt dat Rutten inderdaad ziek thuis zit, trachtte Janssen zich op de vlakte te houden. "Ik kan dat niet beoordelen en aan speculaties doe ik niet mee. Maar als je me vraagt of het me verrast dat de trainer na zijn uitspraken donderdag na de bekernederlaag tegen Ajax zich ziek zou melden zeg ik 'nee'.

STER Reclame