1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Metaalpensioen definitief achteruit

De korting van de pensioenen bij twee grote fondsen voor de metaalsector gaat door. Pensioenfonds PMT Metaal, met 190.000 gepensioneerden, verlaagt de pensioenen per 1 april met 6,3 procent. PME, met meer dan 150.000 gepensioneerden, haalt per 1 april 5,1 procent van de pensioenen af.

Pensioenfondsen moeten voor 1 maart bekendmaken of en met hoeveel ze de pensioenen verlagen.

Volgens PMT Metaal en PME missen gepensioneerden door de maatregelen ruim 20 euro per maand. Mensen met een prepensioen raken zo'n 75 euro per maand kwijt.

De fondsen noemen de maatregel onvermijdelijk. Volgens hen is er te lang gewacht met het aanpassen van het pensioenstelsel.

Guus Wouters, directeur van PMT Metaal, noemt het "een pijnlijke maatregel". Hij sluit niet uit dat er in de toekomst meer kortingen volgen. "We zijn heel erg afhankelijk van de mate waarin de economie zich gaat herstellen", zegt Wouters.

Ook andere grote fondsen hebben inmiddels bekendgemaakt of ze maatregelen moeten nemen. Pensioenfonds Zorg en Welzijn en het pensioenfonds voor de bouw hoeven niet te korten. Ambtenarenpensioenfonds ABP verlaagt dit jaar de pensioenen met een half procent en ook voor volgend jaar zijn maatregelen niet uitgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl