NOS NieuwsAangepast

Misschien nachtkijkers naar Syrië

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken denkt erover in EU-verband nachtkijkers en scherfvesten naar de oppositie in Syrië te sturen. Hij zei in de Tweede Kamer dat hij het debat daarover in de Europese Unie wil voeren.

Hij is niet voor het totaal opheffen van het wapenembargo van de EU, waar sommigen voor pleiten. Maar hij erkende dat het een ingewikkelde discussie is en hij voegde eraan toe dat er beweging in zit.

Barbarij

Er is nu een wapenembargo van de EU en van andere landen, maar de Russen leveren volop wapens aan de regeringstroepen. Timmermans maakt zich grote zorgen over de situatie. Volgens hem maken regeringsmilitairen zich schuldig aan barbarij en lokt dat ook barbarij uit bij de oppositie.

Egypte

Timmermans is ook nog steeds heel bezorgd over de ontwikkelingen in Egypte. Vanochtend heeft een hoge ambtenaar van Buitenlandse Zaken die zorgen overgebracht aan de Egyptische ambassadeur. Die heeft te horen gekregen dat de situatie moet worden gedeëscaleerd. Volgens Timmermans moet worden voorkomen dat de relatie tussen de EU en Egypte onmogelijk wordt door het optreden van de regering van president Morsi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl