De Rijksrecherche heeft vanochtend invallen gedaan in het huis en het kantoor van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Ook zijn vakantiewoning in de Franse badplaats Saint Tropez is doorzocht. De huiszoekingen zijn in het kader van het strafrechtelijk onderzoek naar corruptie door Van Pol en VVD-politicus Jos van Rey. Het Openbaar Ministerie verdenkt Van Pol van het betalen van steekpenningen aan Van Rey.

Halverwege de middag wordt in het huis van Van Pol nog steeds gezocht. Er zijn computers en dozen met spullen in beslag genomen. Bij enkele zakenpartners van Van Pol is de administratie opgevraagd, maar daar is volgens het OM geen sprake van invallen.

Bouwbedrijf VolkerWessels bevestigt dat er bij een vestiging van het bedrijf informatie is opgevraagd. "Het onderzoek richt zich op derden", zegt een woordvoerder. "Wij hebben de gevraagde informatie verstrekt."

Van Rey

Bij Van Rey is in oktober vorig jaar huiszoeking gedaan in zijn huis en kantoor. Het OM onderzoekt de banden tussen Van Rey en Van Pol al sinds vorig voorjaar. Aanleiding was de aangifte van een belastingambtenaar tegen Jos van Rey. Van Rey was destijds lid van de Eerste Kamer en wethouder in Roermond.

Kort na de invallen in oktober trad hij af. Wat de aanleiding is om vandaag invallen te doen bij Van Pol is niet bekend.

STER reclame