NEC wint thuis van FC Groningen

In een wedstrijd met niet al te veel hoogtepunten heeft NEC in eigen huis met 2-1 gewonnen van FC Groningen.

NEC kwam na tien minuten op 1-0. Uit een vrije trap van Nick van der Velden kopte Rens van Eijden raak.

Dat was verdiend; de ploeg was een stuk beter. Dat bleef ze ook tot aan de rust, al had Andraz Kirm aan de andere kant de 1-1 op zijn schoen.

Groningen werd na rust gevaarlijker. Virgil van Dijk raakte de lat, waarna NEC het duel toch weer controleerde. De gelijkmaker, een lucky van Lorenzo Burnet, kwam dan ook uit de lucht vallen. De verdiende 2-1 kwam van Sören Rieks, die van dichtbij de bal langs Marco Bizot tikte. Invaller Oluwafemi Ajilore verzuimde met een kopbal (net naast) de 2-2 te maken.