Feyenoord en Twente in balans

Aangepast

Feyenoord en FC Twente hebben in een tegenvallende wedstrijd niet weten te scoren: 0-0.

Het treffen in de Kuip begon veel belovend en was aanvankelijk de moeite waard.

Feyenoord zette FC Twente met een stevig tempo vast en creëerde kansjes, terwijl de tegenstoten van Twente niet ongevaarlijk waren. De eerste grote kans was voor Lex Immers, wiens volley na een hoekschop door Nikolai Michailov gestuit werd.

Na een half uurtje was de scherpte bij Feyenoord er een beetje vanaf. Het bleef wel de betere ploeg en omdat er bij de Tukkers veel misging, zou een goal voor de Rotterdammers verdiend zijn geweest. Het bleef echter bij een paar hectische momenten voor het Twente-doel. Zo schoot Tonny Vilhena in vrije positie knullig naast.

Slordig

Ook na rust begon Feyenoord in een hoog tempo. De Twentse verdediging, die met veertien tegentreffers de minst gepasseerde in de eredivisie is, kwam er niet door in de problemen. Bij de slordige gasten bleef daarbij in de opbouw van alles misgaan, waardoor er niet veel te beleven viel.

Na twintig minuten werd FC Twente plots toch gevaarlijk. Dusan Tadic dwong Feyenoord-doelman Erwin Mulder tot een redding en even later kostte het Bruna Martins Indi de grootste moeite om de Serviër van scoren af te houden.

Feyenoord drong daarna opnieuw aan, maar in de slotfase was het woord plots weer aan FC Twente. De Tukkers kregen enkele kansen, met twee grote voor oud-Feyenoorder Leroy Fer: Jordy Clasie kopte diens inzet uit het doel en in de slotminuut miste hij alleen voor doel.

STER Reclame