AZ eenvoudig langs VVV-Venlo

AZ heeft een volgende winnende stap gezet op de weg naar boven die vorige week werd ingezet; het werd 1-4 bij VVV-Venlo.

Adam Maher zette het betere AZ voor de rust op 1-0 na een individuele actie waarbij geluk en vernuft hand in hand gingen. Bij sporadische Limburgse plaagstootjes behoedde keeper Esteban AZ voor onheil.

Uche Nwofor deed na rust iets terug na zwak verdedigen van AZ, maar dat had slechts drie minuten later de orde al hersteld; na een overtreding van Nils Röseler benutte Donny Gorter de penalty.

AZ nam verder afstand door Jozy Altidore, die met zijn vijftiende goal z'n totaal van vorig seizoen evenaarde. Ruim twintig minuten voor tijd zette Etiënne Reijnen de eindstand op het scorebord uit de rebound na een schot van Maher. In de slotfase raakte Maher de lat nog, maar het bleef bij 1-4.