NOS NieuwsAangepast

Mishandelaar bekent 'wangedrag'

Eén van de jongens die betrokken waren bij de mishandeling van een man uit Eindhoven, "begrijpt absoluut niet hoe hij tot dit wangedrag heeft kunnen komen". Dat zegt zijn advocaat. "Hij vindt het verschrikkelijk dat hij die jongen die pijn heeft berokkend, en dat hij betrokken is geweest bij iets heel verschrikkelijks."

De mishandeling, op 4 januari, werd vastgelegd door beveiligingscamera's. Het filmpje waarop de jongen met zeven andere daders herkenbaar in beeld was, werd duizenden keren gedeeld op sociale media.

Keurig mensen

De jongen meldde zich gisteren zelf bij de politie omdat hij volgens zijn advocaat "al twee weken worstelde met wat hij gedaan had." Toen het filmpje naar buiten kwam "was dat de druppel". Zijn advocaat noemt hem een vredelievende jongen.

De ouders van de jongen zijn erg geschrokken, zegt de advocaat. "Het zijn keurige mensen die het gedrag van hun zoon niet kunnen plaatsen."

Nederlanders

De jongen meldde zich gisteren samen met een vriend. Zij zijn allebei Nederlanders die in België wonen. Voorlopig blijven ze vastzitten, denkt de advocaat, omdat hun mededaders nog moeten worden gehoord. Doordat die in België wonen moet daarvoor om uitlevering worden gevraagd.

Burgemeester Van Gijzel van Eindhoven heeft in de gemeenteraad zijn afschuw over de zaak uitgesproken. Hij vindt het goed dat het filmpje op televisie te zien is geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl