NOS NieuwsAangepast

Haags raadslid bekent lekken

Een Haags gemeenteraadslid is aangehouden omdat hij geheime raadsstukken heeft doorgespeeld aan het AD, meldt het Openbaar Ministerie. Volgens bronnen is het Arnoud van Doorn, die al eerder in opspraak kwam.

Vorige week kwamen besloten stukken over de mogelijke aankoop van het World Forum terecht bij het AD. Van Doorn bekent dat hij zijn toegangspas van het stadhuis aan een journalist heeft gegeven. Hij vond dat de geheime stukken openbaar moesten zijn.

Fractiebudget

De gemeente heeft vorige week aangifte gedaan. Politieagenten kwamen bij Van Doorn uit toen ze bezig waren met een ander onderzoek naar het raadslid, dat al liep.

Hij werd eind vorig jaar verdacht van het verkopen van softdrugs aan jongeren van 14 en 15. Bij het onderzoek werd zijn telefoon afgetapt. In de opgenomen gesprekken vertelde Van Doorn aan de AD-journalist waar hij in zijn fractiekamer de geheime informatie kon vinden. Ook de journalist is gehoord. Het is nog onduidelijk of die ook wordt aangehouden.

Van Doorn werd in 2011 uit de PVV-fractie gezet omdat hij fouten zou hebben gemaakt bij het beheer van het fractiebudget. Hij hield zijn zetel en ging verder met een eigen partij, Onafhankelijk Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl