NOS NieuwsAangepast

Foto mogelijke daders Eindhoven

Op internet circuleert een foto waarop mogelijk de acht daders staan van de gefilmde mishandeling in het centrum van Eindhoven. De foto, die onder meer is geplaatst door Omroep Brabant, zou kort voor het incident zijn genomen. De politie onderzoekt of het inderdaad om de acht verdachten gaat.

De mishandeling heeft veel stof doen opwaaien. Op beelden van bewakingscamera's is te zien hoe een man zonder duidelijke aanleiding wordt geslagen en geschopt en bewusteloos wordt achtergelaten. Gisteren meldden zich twee verdachten bij de politie, Belgische jongens van 15 en 17.

Onherkenbaar

Onduidelijk is wie verantwoordelijk is voor de verspreiding van de nu opgedoken foto. Acht jongemannen poseren erop voor een nog onbekende fotograaf. Omroep Brabant, die de gezichten in tegenstelling tot enkele andere media onherkenbaar heeft gemaakt, wijst erop dat ten minste enkelen van hen opvallend veel lijken op de daders uit het filmpje.

De politie heeft het opduiken van de foto "ter kennisgeving aangenomen", zegt een woordvoerder. De politie zal internetsites niet verzoeken om de foto weg te halen, maar hoopt wel dat de gezichten van het achttal onherkenbaar worden gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl