Ajax zet Feyenoord simpel opzij

time icon Aangepast

Ajax heeft van de titelkandidaten de winterstop het beste verteerd.

De 57ste Klassieker tegen Feyenoord in Amsterdam werd met 3-0 gewonnen en daarbij was een hoofdrol weggelegd voor Viktor Fischer.

In de verrukkelijke beginfase werd het 1-0 via Fischer die na een dieptepass van Niklas Moisander op fraaie wijze doelman Erwin Mulder omspeelde. Lex Immers had Feyenoord direct na de aftrap al op 1-1 kunnen zetten, maar strandde op keeper Kenneth Vermeer.

Ajax had het daarna voor het zeggen, daarbij geholpen door geknoei achterin bij Feyenoord. Twee fouten van Bruno Martins Indi werden niet afgestraft door Ajax, het gedraal van veteraan Joris Mathijsen, die de bal aan Fischer verspeelde, wel.

Rood Van Rhijn, Immers mist penalty

Feyenoord begon goed aan het vervolg en was bij een scrimmage (Toby Alderweireld haalde de bal van de lijn) dicht bij een treffer. Ajax stond onder druk, maar die viel weg toen Eriksen zijn vrije trap in het doel zag hobbelen: 3-0.

Even was er nog een sprankje hoop toen Ricardo van Rhijn Jean-Paul Boetius vloerde, daarvoor met zijn tweede gele kaart moest vertrekken en Feyenoord een penalty kreeg. Immers slaagde er echter niet in de strafschop te benutten, ook niet in de rebound.

Ook met een man meer konden de mentaal geknakte Feyenoorders daarna geen vuist meer maken. Invaller Ruud Vormer was nog wel gevaarlijk met een geplaatst schot van ruim achttien meter. Dat ging rakelings over.

STER Reclame