NOS NieuwsAangepast

2000 werken bij Beeld van Beatrix

In enkele weken heeft de oproep om via de NOS-site een portret van Beatrix in te sturen 2000 inzendingen opgeleverd. Dat aantal heeft alle verwachtingen overtroffen. "Het is echt heel veel en vooral de laatste dagen bleven de inzendingen maar komen", reageert de jury verbaasd. De inzending is nu gesloten.

De jury, bestaande uit kunstkenner Jan des Bouvrie, fotografe Sacha de Boer en conservator Marieke Spliethoff heeft uit het ruime aanbod van kunstwerken van zowel professionele als amateurkunstenaars zo'n tachtig werken gekozen.

De makers van alle uitgekozen werken krijgen uiterlijk vandaag bericht. Inzenders die vandaag niets horen, krijgen helaas geen plek op de tentoonstelling. Hun werk blijft echter wel zichtbaar op de speciale pagina Beeld van Beatrix. Die pagina is de afgelopen tijd goed bezocht, met gemiddeld duizend unieke bezoekers per dag.

Het Loo

De tachtig geselecteerde kunstenaars mogen op zaterdag 19 januari hun kunstwerk komen laten zien aan de jury op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Daar kiest de jury uiteindelijk 65 werken die een plek krijgen op de tentoonstelling 'Beeld van Beatrix'.

De jury is tevreden over de diversiteit van het aanbod, dat varieert van realistisch werk gebaseerd op bekende foto's van de koningin, tot impressionistische en abstracte werken.

De tentoonstelling in Het Loo wordt geopend op woensdag 30 januari, de dag voordat Beatrix 75 jaar wordt. Een verslag van het juryberaad op Paleis Het Loo en de opening van de expositie kunt u zien op woensdagavond 30 januari om 19.00 uur bij de NOS. Om 20.30 uur zendt de NOS dan een programma uit rond bekende kunstenaars die de koningin ooit in beeld hebben gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl