NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Sneeuwvrij voor Haagse scholieren

Leerlingen van verschillende Haagse middelbare scholen hebben vandaag sneeuwvrij. Volgens rector Martien Korsten van het Segbroek College zaten zo veel docenten en leerlingen vast in het verkeer, dat een gewone schooldag er niet in zat.

Ook leerlingen en docenten van de Haagse Daltonschool en het Hofstadlyceum mogen vandaag thuis blijven vanwege de sneeuw. "Er is geen doorkomen aan, ik heb hier wel twintig briefjes liggen van ouders die bellen om te zeggen dat hun kind niet kan komen", aldus een woordvoerder van de Daltonschool.

"We kregen allemaal meldingen binnen dat leerlingen en docenten de school niet konden bereiken. Ze zaten vast in de file, in de trein of in de tram. Als er al iets reed", zo zegt Korsten. "Het sneeuwt hier nog steeds, dus als het zo doorgaat, gaat de ochtendspits in de avondspits over, dan heeft lesgeven gewoon geen zin".

Sneeuwballengevecht

De leerlingen die de school wel hadden bereikt gingen uit hun dak toen ze het woord sneeuwvrij hoorden. "Het was een enorm gejuich, ze zijn naar buiten gegaan en met een geweldig sneeuwballengevecht begonnen", aldus de rector.

Het Segbroek College heeft 2300 leerlingen op twee locaties in Den Haag.

STER reclame