Hogeschool Inholland vermindert het aantal opleidingen. Dat gebeurt om weer herkenbaar te worden voor studenten en het bedrijfsleven. "De hts en de heao komen terug", zegt bestuursvoorzitter Doekle Terpstra.

Vanochtend werd bekend dat twee grote mbo-scholen in Rotterdam willen samengaan om zich daarna op te splitsen in kleinschalige beroepsscholen. Dat betekent in feite de terugkeer naar oude schooltypen als mts en meao.

Terpstra zegt dat de studenten van Inholland een gedegen basisopleiding krijgen met aan het einde een specialisatiejaar. Volgens Terpstra zien studenten en werkgevers nu door de bomen het bos niet meer. "Je hebt studenten commerciële economie, bedrijfseconomie en accountancy. Die richtingen gaan we in de toekomst terugbrengen tot één opleiding. In de techniek zijn wel tientallen opleidingen, dat worden er uiteindelijk een stuk of tien."

Markt

Inholland wil zo inspelen op de vraag van de markt. "Bij het werkveld is een diepgewortelde wens voor een overzichtelijk opleidingenaanbod". Ook in de agrarische en de internationale opleidingen worden opleidingen gebundeld.

Hogeschool Inholland kwam in 2010 in opspraak toen bleek dat studenten er ten onrechte een diploma hadden gekregen. Uit onderzoek van de Onderwijsinspectie bleek dat vier opleidingen van Inholland hbo-onwaardig waren: Bedrijfseconomie en Media en Entertainmentmanagement in Haarlem en Commerciële Economie en Vrijetijdsmanagement in Diemen.

STER reclame